e-boarding Office 365

Verleid je medewerkers tot nieuwe manieren van werken en verhoog het rendement van Office 365.
Maak kennis met onze standaard aanpak.

waarom e-boarding?

De beslissing om over te gaan naar Office 365 kan een kostenoverweging zijn of een stap op weg naar betere samenwerking en hogere productiviteit. Een organisatie die betere samenwerking en productiviteit ambieert heeft meer nodig dan een technisch vlekkeloos ingerichte omgeving. Het meenemen van medewerkers in een andere manier van werken met de aangereikte tools noemen wij e-boarding. Met onze aanpak wordt het werken met Office 365 leuk en plezierig, krijgen medewerkers inzicht in wat het hen vandaag nog oplevert en behaalt de organisatie zijn doelstellingen.

   Want je moet de oude en vertrouwde manier van werken loslaten en investeren in een nieuwe werkwijze en dat kost tijd en geduld. Daar helpt de inzet van de ‘trainer op locatie’ enorm bij.   

- Hans Aalbers, Dura Vermeer

Klinkt dat als opschepperij? Misschien. Maar we zijn lang genoeg bescheiden geweest over onze aanpak. Hoe ziet de aanpak eruit?  Om een goede vertaalslag te maken van het juiste gebruik van (nieuwe) technologische middelen naar het alledaagse werk van medewerkers kan een organisatie scenario's inzetten.

Een scenario is een praktische vertaling van  dagelijkse werkzaamheden naar de inzet van nieuwe tools. Een voorbeeld van zo’n scenario is ‘Virtueel werken in teams’, met als resultaat productiviteitswinst door een efficiënte manier van samenwerken met behulp van Office 365. Scenario’s in deze context hebben als doel de verandering van huidige naar nieuw te gebruiken middelen handen en voeten te geven.

 

aanpak e-boarding Office 365
Met e-boarding in 5 stappen kunnen we een organisatie (of een deel ervan) in gemiddeld drie tot vier maanden op succesvolle wijze onboarden. Het proces is standaard; de inhoud zal per organisatie andere accenten en scenario's kennen.

extra’s
Tijdens het hele proces hebben medewerkers toegang tot onze e-boarding academy, een online dienst waar medewerkers met gebruikersvragen terecht kunnen.

 

voorbeelden van scenario's

expertise vinden

expertise vinden

Snelle toegang tot expertise is in veel grotere organisaties van belang. Voor het oplossen van klantproblemen of om het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

virtueel samenwerken

virtueel samenwerken

Virtueel werken in teams vraagt om transparantie. Zo transparant mogelijk werken zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt samenwerken, van elkaar kunt leren en op elkaars expertise kunt voortborduren. Working Out Loud rust op het simpele principe dat als al je werk openbaar vindbaar is in je organisatie, je geen tijd meer kwijt bent met je kennis te delen: die is vindbaar voor iedereen die naar iets op zoek gaat.

 

slim vergaderen

slim vergaderen 

Slim vergaderen richt zich op het efficiënt voorbereiden en uitvoeren van vergaderingen, waardoor de vergadertijd wordt beperkt én bijbehorende ergernissen.

 

het team

ontmoet ons e-boarding team